FAQ

Hier geven wij antwoord op de veelgestelde vragen over Up-Town. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze dan via onze Facebook Chat!


Wat maakt het wonen in Up-Town anders dan in een standaard nieuwbouwproject?

Up-Town wordt gerealiseerd in een bestaand pand en dat geeft karakter. Dit merk je bijvoorbeeld aan de hoge plafonds en de stoere kolommen. Interieurontwerper Bas van Tol heeft ervoor gezorgd dat dit gevoel verder wordt versterkt door het gebruik van industriële en warme materialen. Dat merk je meteen wanneer je het gebouw binnenloopt. Eenmaal binnen je appartement voelt het als een vloeiende overgang naar jouw private urban loft appartement. Slim ingedeeld of juist een speelse open space met kastenwanden op maat. Bovendien zit er standaard al zo’n toffe design badkamer en keuken in, ook van de hand van Bas. Alle details zijn uniek en over nagedacht en dat maakt Up-Town nu echt Up-Town!  


Wat is het verschil tussen appartement uitvoering en loft uitvoering?

Alle appartementen inclusief de maisonnettes zijn beschikbaar in beide uitvoeringen. De appartement uitvoering is traditioneel opgebouwd met een gang wanneer je de woning binnenkomt en een separate slaapkamer. Bij de loftuitvoering vervallen een aantal binnenwanden waardoor je meer een grotere aaneengesloten ruimte krijgt.


Hoe worden de plafonds afgewerkt?

Standaard worden de plafonds afgewerkt met een gipsplafond dat wordt behandeld met wit spuitwerk. Het is ook mogelijk om het gipsplafond weg te laten, zodat de oorspronkelijke betonvloer in het zicht is. Het leidingwerk wordt dan hierop gemonteerd (zicht-installaties). Dit geeft het echte industriële loftgevoel! Deze afwerking is overigens niet mogelijk voor de maisonnettes omdat de bovenste twee lagen nieuw worden gebouwd. Hier bieden wij voor de loftlook optioneel een berkenhouten plafond aan waar ook het leidingwerk onder kan worden gemonteerd (zichtinstallaties).  


Hoe hoog zijn de plafonds?

De onderstaande maten zijn richtmaten. Omdat het een bestaand pand is kan dit in de praktijk nog iets afwijken.Uitvoering loft zonder gipsplafond:

  • Begane grond: ca. 3,6m
  • Tussenverdiepingen: ca. 3m
  • Op één na laatste verdieping: ca. 2,6m
  • Bovenste verdieping: ca. 2,8m

Uitvoering appartement met gipsplafond:

  • Begane grond: ca. 3,2m
  • Tussenlagen: ca. 2,8m1 
  • Op één na laatste verdieping: ca. 2,6m
  • Bovenste verdieping: ca. 2,6m


Wordt bij de loft uitvoering automatisch de kastenwand geleverd?

Nee de kastenwanden zijn optioneel en kunnen op maat worden aangepast aan je eigen wensen.Hoe worden de wanden afgewerkt?De wanden worden behangklaar opgeleverd. Als meerwerkoptie is het mogelijk om de wandafwerking mee te nemen in de bouw. Dit kan volgens kleuradvies van interieurontwerper Bas van Tol of volgens eigen smaak.


Hoe worden de vloeren afgewerkt?

De vloeren worden standaard opgeleverd met een (zwevende) cementdekvloer. Als meerwerkoptie is het mogelijk om de vloer reeds aan te laten leggen (na oplevering). Ook hier heeft Bas van Tol een aantal mooie vloeren uitgezocht die weer goed passen bij de keukens en de wanden. Op deze manier is het alleen nog een kwestie van je gordijn en meubels uitkiezen en genieten maar!


Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn zeker mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens en smaak. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De plaats van de badkamer staat vast maar verder kan je het appartement zo indelen als jij wilt! De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersbegeleider van de aannemer adviseert je in dit traject.


Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Nee, deze zijn beschikbaar tijdens de start verkoop.


Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja, elk appartement heeft een prachtige keuken op maat ontworpen per appartement. Interieurontwerper Bas van Tol heeft hierbij een voorselectie gemaakt van aanrechtbladen en keukenfronten die jouw appartement of loft tot een cookingparadise te maken! Vanzelfsprekend ben je helemaal vrij om hierin ook andere keuzes te maken. De showroom van BMN Nijverdal zal je hierin adviseren. De keuken wordt geplaatst na de oplevering. Dit kan vaak op dezelfde dag plaatsvinden als wanneer je de sleutel ontvangt.


Kan ik er ook voor kiezen om bij een andere leverancier een keuken uit te kiezen?

Het is mogelijk om je keuken bij een andere leverancier te kopen. Als je hiervoor kiest zal je deel van de stelpost van de keuken terugkrijgen. Let hierbij wel op dat je op tijd de keukentekeningen inlevert bij de kopersbegeleider van de aannemer.


Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Jazeker. En wat voor één! Interieurontwerper Bas van Tol heeft een tweetal badkamers ontworpen die perfect passen bij jouw appartement of loft. Kijk voor meer informatie op de website bij interieur design. Ook hier ben je vrij om voor een andere indeling en afwerking van je badkamer te kiezen. De showroom van BMN Nijverdal zal je hierin adviseren.


Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, er is een gasaansluiting in de woning.


Hoe wordt mijn woning verwarmd?

Alle appartementen krijgen vloerverwarming en een hoog rendement cv installatie.


Is mijn woning duurzaam?

Jouw woning krijgt het energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning. Op het dak liggen zonnepanelen, de algemene ruimtes worden verlicht met LED lampen en het pand wordt zeer goed geïsoleerd.FINANCIERING


Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.


Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg? Zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na ondertekening van de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van een erkende geldverstrekkende bankinstelling en/of hypotheekverstrekker.


Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijn vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor de betaling van de grondtermijn en eventuele bouwtermijnen nadat de ingediende bouwnota is goedgekeurd.


Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.


Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. De leveringsakte zal worden verzorgd door de projectnotaris. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.


Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.


Wat is transport rente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.


Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.BUITEN DE WONING    


Krijgen alle appartementen een eigen parkeerplaats?

Ja, elk appartement bij Up-Town krijgt een eigen parkeerplaats, herkenbaar aan het bouwnummer. Bouwnummer 77 krijgt er zelfs twee!


Hoe wordt de toegang tot het parkeerterrein geregeld?

Het parkeerterrein wordt afgesloten en zal alleen nog maar toegankelijk zijn via een slagboom die wordt bediend door een pasje.


Hoe wordt het gebied ingericht qua groen?

TLU landschapsarchitecten heeft een prachtig ontwerp gemaakt van de ruimte om het gebouw heen. Dit zorgt voor een mooie groene woonuitstraling van alle kanten. Onder downloads kan je het inrichtingsplan vinden.


Is er plek voor mijn fiets?

Er is een gezamenlijke overdekte en afgesloten fietsenberging met plaats voor circa 122 fietsen. Voor alle maisonnettes en de grotere appartementen zijn twee fietsplaatsen beschikbaar. Buiten is er ruimte voor circa 36 fietsen tussen aanleunbeugels.


Zijn er externe bergingen?

Ja, er zijn twee externe bergingen naast de fietsenberging. Deze zijn onderdeel van bouwnummer 73 en 77. De overige appartementen hebben alleen een berging in het appartement zelf. Afhankelijk van het bouwnummer varieert de grootte hiervan.OVERIGE VRAGEN


Wat is de planning voor de start bouw en oplevering van het project?

Dit is afhankelijk van de snelheid van de verkoop en de vergunningverlening. We koersen hierbij op een start eind 2017, begin 2018. De verwachtte bouwtijd is ongeveer een jaar. Dit zijn echter richtdata daar we dit nog niet zeker weten.


Wie is de aannemer van Up-Town?

Nijhuis Bouw Rijssen b.v. is de bouwer van dit project. Een goede solide partij uit het oosten van het land die ook is aangesloten bij het garantiefonds SWK. Dit zorgt ervoor dat je het bouwproces met een gerust hart tegemoet kan zien!


Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.


Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK.


Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. Je krijgt vervolgens een gesprek met de makelaar. Dit zal ten Hag makelaarsgroep of Rodenburg makelaars zijn. In dit gesprek wordt je uitgebreid geïnformeerd over het project, je appartement en alle juridische aspecten die hierbij komen kijken. Daarnaast kun je al jouw vragen kwijt. Vervolgens heb je circa 1 week bedenktijd om te besluiten of het appartement van jouw gaat worden!


Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een hypotheekadviseur. Hypotheekvisie Zwolle en Hypotheeknet (Ten Hag) zijn hierin de partners van Up-Town. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.


Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog een bedenktijd?

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.


Waarom staat er een prijsrange op de website?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een prijsrange. Wanneer de pre-sale start zijn de definitieve verkoopprijzen bekend.


Is de prijsrange voor de indeling appartement of de indeling loft?

De prijsrange is van toepassing op de indeling appartement met de luxe badkamer met houtlook vloertegels. Bij de start verkoop wordt de meer- minderprijs bekend van de indeling loft.


Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief btw en overdrachtsbelasting en inclusief de notariskosten voor de overdracht.


Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning. Voordeel bij Up-Town is wel dat er al een hele mooie badkamer en keuken inclusief bij de prijs inzit. Dit scheelt een flinke meerwerkrekening!


Ben ik straks onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)?

Ja, als koper van een appartement ben je onderdeel van de VVE. Bij Up-Town vinden we het belangrijk dat je hierbij een goede start maakt. Een professionele VVE beheerder heeft gezorgd voor een begroting en regelt het eerste jaar alle beheerszaken zodat je een goede start maakt!BEGRIPPENLIJST


Aanneemsom: dit is het afgesproken bedrag  waarvoor een bouwbedrijf de uitvoering van een werk (in dit geval je appartement) aanneemt;


Aannemingsovereenkomst: de overeenkomst waarmee het bouwbedrijf de verplichting aangaat het appartement de realiseren conform de verkoopcontractstukken;


Bouwrente: de rente die je betaalt vanaf het moment van ondertekening van het koopcontract tot aan de oplevering van je huis;


Bouwrijp terrein: grond is bouwrijp als het bouwterrein in een zodanige staat verkeert dat de aannemer kan gaan bouwen;


Eigendomsakte: ook wel overdrachts akte of transport akte genoemd. De akte die door de notaris wordt opgemaakt bij de koop en verkoop van onroerende zaken. Deze akte wordt geregistreerd bij het kadaster;


Eigenwoningforfait: het bezig van een eigen huis of appartement wordt door de fiscus als een bron van inkomen gezien. Deze  inkomsten worden forfaitair belast door middel van het eigenwoningforfait. Afhankelijk van de WOZ waarde van je huis dient een vast bedrag bij het inkomen te worden geteld;


Grondrente: de rente die je betaalt 1 week nadat aan de opschortende voorwaarden is voldaan (onherroepelijke omgevingsvergunning, voorverkooppercentage, garantie certificaat SWK);


Hypotheekakte: de notariële akte waarin de rechten en plichten tussen de hypotheekgever en de hypotheeknemer zijn vastgesteld;


Inboedelverzekering: verzekering van alle spullen in huis (zoals tv, meubelen, kleding etc) tegen (brand)schade;


Overlijdensrisicoverzekering: levensverzekering waarbij het verzekerde bedrag ineens wordt uitgekeerd bij overlijden en/of op een vaste datum;


Koopovereenkomst: de overeenkomst waarmee je de koop van de grond regelt. Deze is onlosmakelijk verbonden met de eerder genoemde aannemingsovereenkomst;


Oplevering: de oplevering is het moment waarop de aannemer het huis/appartement “geheel gereed” voor bewoning overdraagt aan jou;


Opschortende voorwaarden: een voorwaarde in een overeenkomst die bepaalt dat de overeenkomst pas in werking treedt indien een bepaalde gebeurtenis zich voordoet;


Opstalverzekering: daarmee is je huis/appartement verzekerd tegen brand, storm, blikseminslag en andere rampen. Verplicht voor het afsluiten van de hypotheek. Bij de koop van een appartement is de opstalverzekering geregeld vanuit de VVE. De premie voor de opstalverzekering van het complex zit in de VVE bijdrage verwerkt;


Onherroepelijke bouwvergunning: definitief verlenen van een bouwvergunning;


Onroerende zaakbelasting (OZB): een gemeentelijke belasting die eigenaren over onroerende goederen betalen. De hoogte van de onroerendezaakbelasting wordt jaarlijks vastgesteld aan de hand van De WOZ waarde van een onroerend goed.